Het belang van SEO: Wat is het? Waarom? Hoe?

Wat is SEO?

Search Engine Optimization of zoekmachine optimalisatie is een onderdeel van marketing waarbij een website door middel van verschillende soorten acties een beter resultaat probeert te behalen in de zoekresultaten van zoekmachines (google, bing,…).

Waarom is SEO belangrijk?

SEO is minstens even belangrijk als het hebben van een aantrekkelijke website. Je kan het vergelijken met het opstarten van een fysieke winkel. Je winkel is eindelijk af, maar niemand kan je winkel terugvinden. Veel websites hebben hetzelfde probleem. De website is af, maar je vind hem enkel door de website url in de adresbalk in te geven. Garantie dat je website geen aanwinst is als je niet aan SEO doet.

We horen zeer vaak van onze klanten dat ze graag op de eerste plaats in google komen, en we kunnen ze hierin geen ongelijk geven. Als je weet dat meestal de eerste 3 zoekresultaten in google kans krijgen om bekeken te worden. Google lanceert regelmatig updates aan hun zoekrobot. Het zou goed kunnen dat je website vandaag op de eerste plaats staat bij een zoekwoord, maar volgende week opeens zakt naar de 5de plaats (of erger).

Een onderneming die je hierbij ondersteunt kan dus alleen maar een aanwinst zijn. Het is namelijk een behoorlijke taak om deze updates te blijven volgen als individu. Zeker als je weet dat sommige updates technische aanpassingen vereisen.

De belangrijkste update die onlangs nog is doorgevoerd door google is de extra waarde die ze geven aan mobiel vriendelijke websites (responsive websites).

Wil je zelf een hogere ranking krijgen in google? Hou dan zeker rekening met onderstaande punten, of contacteer ons voor hulp.

  • Snelle website laadtijd
  • Mobiel vriendelijke website
  • Afwegen van zoekwoorden/concurrentie
  • Relevante zoektermen op de juiste plaats
  • Inkomende links van kwalitatieve bronnen
  • Volledige META tags (titel en beschrijving)
  • Correct geïnstalleerd SSL certificaat
  • Redirectie van veranderde pagina URL’s
  • Analyse en plan van aanpak
  • Voldoende kwalitatieve teksten

Snel meer echte instagramvolgers

Je besluit als start-up om sociale media in te zetten voor je bedrijf, proficiat! Lees vooral verder als je: Zo snel mogelijk veel echte volgers wilt bereiken Organisch bereik wilt [...]
Lees meer
NewFront is een webbureau, gelegen in de Kempense gemeente Westerlo. Geen enkele website is gratis, maar door middel van een efficiënte en moderne aanpak kunnen we de kosten beperken. Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.

Contacteer ons
© 2023 NewFront. Alle rechten voorbehouden