Belang van buitenshuis vergaderen

Vergaderen, wat is dat eigenlijk?
Moeten we dan bij elkaar zitten in een aparte ruimte om projecten te bespreken? Discussies voeren en naar elkaars mening luisteren?

Als je vaak vergadert dan wordt het al snel een routine en worden de doelen van de vergadering soms wat vager. Efficiënt vergaderen is een uitdaging; er bestaan niet voor niets veel trainingen over dit onderwerp.

Maar hoe kom je nu uit die vergadersleur?
De – voor ons – meest efficiënte tip:
kies eens een andere locatie.

Het is vanzelfsprekend dat een vergadering doorgaat in een vergaderzaal, maar is het wel altijd goed? Wanneer binnenlicht wordt ingeruild voor natuurlijk licht en je een fris windje voelt in plaats van airco, worden je zintuigen op scherp gesteld. Resultaat = een bevorderd concentratievermogen.

Vergaderen in de eigen kantoorruimte zorgt vaak voor afdwalende gedachten naar andere taken, of naar de mails die maar blijven binnenstromen. Deze gedachten zorgen ervoor dat je minder gefocust bent op het doel van de vergadering.

Kies eens een andere plaats om te vergaderen, zoals buiten of een co-working plaats.

Voordelen van vergaderen buiten het kantoor

✍ Het bevordert de creativiteit
De frisse buitenlucht en gewoon eventjes het “weg zijn” van kantoor, geeft je creativiteit de ruimte die het nodig heeft om los te barsten.

⌚ Tijd nemen om te vergaderen
Een vergadering snel voor de middag, of net voor het einde van de dag, we kennen het allemaal. Nog snel een bespreking van iets dat je uit het oog verloren was, we nemen doorgaans geen tijd om een vergadering goed in te plannen. Onze tip: wij trekken er gewoon een volledige dag op uit met een (op voorhand!) opgemaakte agenda van de te bespreken topics.

📵 Geen afleiding van buitenaf
Geen binnenkomende e-mails, rinkelende telefoons of de postbode met nieuwe leveringen. Wanneer je buitenshuis gaat vergaderen ligt de focus 100% op je vergadering, opnieuw: véél efficiënter.

🗯 Je krijgt inspirerende, nieuwe ideeën
Vergaderen buiten de kantoormuren heeft een positief effect op het eindresultaat van de vergadering. Een nieuwe ruimte zorgt voor nieuwe ideeën. Nieuwe plaatsen zorgen voor nieuwe indrukken, je gaat beter opletten en meer geconcentreerd zijn. Dit zorgt voor een positieve energie, en nieuwe inspiratie!

3 voorbeeldplaatsen om te vergaderen

Wat bedoelen we nu net met buitenshuis vergaderen? Gewoon BUITEN – (het) – HUIS. Weg van de 4 kantoormuren waar je elke dag op kijkt, weg van de gewone bureaustoel, weg van het kantoor.

Een dagje naar zee. De trein op en een dagje naar zee. De frisse zeelucht aan een strandbar zorgt voor voldoende concentratie.

Een co-working plaats. Vergaderen met andere ondernemers die je tips kunnen geven of zelfs een tweede opinie, ideaal!

Een rustige brasserie, of een rustig terrasje mét wifi uiteraard! 😉