Snel meer echte instagramvolgers

Je besluit als start-up om sociale media in te zetten voor je bedrijf, proficiat! Lees vooral verder als je:

  • Zo snel mogelijk veel echte volgers wilt bereiken
  • Organisch bereik wilt creëren, dus zonder te betalen voor volgers

Top! Je kunt natuurlijk betalen voor volgers want een pagina met veel volgers komt snel geloofwaardig over. Maar we focussen op het creëren van echte volgers, want wat is het nut van veel volgers hebben als ze niet reageren op je posts? In deze blogpost leg ik je 3 strategieën uit om snel meer echte volgers te krijgen.

🔎Als ze jou niet vinden, zoek hen dan op

Natuurlijk zou het leuk zijn als Instagram gebruikers je direct gaan volgen bij het posten van een leuke foto, maar dit gebeurt alleen maar bij grote merken en influencers. Het is dus geen realistische groeistrategie. Om je account te doen groeien, moet je proactief zijn.

Start eens met het zoeken naar potentiële kopers. Denk maar aan mensen die zich op dezelfde plaats bevinden als je zaak. Bekijk hun profiel en like een foto of volg hen, misschien volgen ze je wel terug!

Als we Neil Patel mogen geloven, zorgt het liken van elke 100 willekeurige foto’s (bij mensen die je nog niet volgt) voor 6,1 meer volgers.

🧲 Maak jezelf vindbaar met #hashtags

Hashtags zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat je content veel bekeken word.
(Hashtag: een hashtag # wordt gebruikt om een bericht te categoriseren)

Als je een foto of video post, kun je daar een tekstje aan toevoegen. Daarbij kun je keywords gebruiken samen met het ‘#’ teken, dit zorgt ervoor dat mensen je content zien als ze op dat woord zoeken. Per bericht kun je 30 hashtags toevoegen, dat geeft je genoeg opties om ontdekt te worden!

Bonustip: Gebruik populaire hashtags – deze kun je vinden via hashtags generators – of niche tags – zijn meer specifiek -, deze zijn minder populair maar je bereikt wel direct de juiste doelgroep.

👋 Zorg voor interactie met je volgers

Regelmatig posten is één ding, maar om echt een relatie op te bouwen moet je in conversatie gaan met de volgers.

Als je op zoek bent naar nieuwe volgers zou je hun foto’s kunnen liken. Maar een beter idee is om een oprechte comment te plaatsen onder de foto. Een stapje verder is om direct op een reactie te vragen door ze te taggen in je comment, op deze manier kun je een gesprek beginnen.

Bij je eigen posts is dit eigenlijk hetzelfde. Als mensen de tijd nemen om een reactie achter te laten, neem dan ook de moeite om hierop te reageren.

Bonustip: zorg ervoor dat mensen reageren op je foto’s door een vraag te stellen in de beschrijving. Een simpele ‘laat hier een reactie achter’ of ‘wat vind jij?’ kan al voldoende zijn.

📣 Zet je volgers in de kijker

Als bedrijf is het nooit een slecht idee om de content van je volgers te delen. Het delen van user-genereated content is een goede manier om met je klanten in contact te komen. Denk bijvoorbeeld aan het delen van reviews of foto’s.

De maker van de post is blij en hierdoor wordt de kans groter dat de post nog vaker gedeeld zal worden, en dat andere hun voorbeeld volgen.

Conclusie

Het genereren van meer volgers is een goede manier om vertrouwen op te bouwen voor je merk. Met een beetje moeite kun je je aantal volgers aanzienlijk verhogen en deze omzetten in echte potentiële klanten. Wees eerlijk en oprecht, ga de interactie aan en gebruik hashtags! #succes

Heb je hulp nodig bij het schrijven van jouw digitaal verhaal? We helpen je graag op weg.
Neem contact met ons op.

Wat is het doel van een website?

Een website moet een doel hebben, daar is iedereen het over eens. Als je een duidelijk doel voor ogen hebt, kun je je website op een effectieve en efficiënte manier inzetten. Er was een [...]
Lees meer
NewFront is een webbureau, gelegen in de Kempense gemeente Westerlo. Geen enkele website is gratis, maar door middel van een efficiënte en moderne aanpak kunnen we de kosten beperken. Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.

Contacteer ons
© 2023 NewFront. Alle rechten voorbehouden