Tips om meer bezoekers op je website te krijgen

Waarom heb je een website? Om klanten te werven toch? Maar wat als klanten je website niet vinden? Vorige week kregen we via het contactformulier het volgende bericht:

“Kunnen jullie eens kijken wat er misloopt in het verkeer van onze website? We krijgen nauwelijks bezoekers en willen echt meer bezoekers op de website.”

Na het bekijken van hun website, waren dit de belangrijkste aandachtspunten:

  • De website bevatte bijna geen relevante content
  • Er waren geen sociale media integraties en het bedrijf gebruikt ook geen sociale media
  • De website was nog niet mobielvriendelijk
  • De snelheid liet te wensen over

Maar wat betekent dit nu juist?
Content is key!

Maar wat is content?

Content (marketing) is onmisbaar voor elke ondernemer die graag meer bezoekers naar zijn website wilt krijgen. Als je wilt dat mensen je website bezoeken, moet je ook iets relevant in de aanbieding hebben. Content kan je op verschillende manieren toevoegen. Dit door nieuwe foto’s toe te voegen, een blogpost of e-book te schrijven, reviews van klanten, enzovoort.

Speel met je content in op de interesses van je publiek, dit is een goede manier om je bereik te vergroten.

Deze vijf tips kunnen je alvast op weg helpen bij het schrijven van goede content!

Maak gebruik van advertenties 📈
In het algemeen raden we ondernemers aan om zeker één dag per week te besteden aan sociale media, dan komen klanten uiteindelijk vanzelf naar je toe. Het is nu éénmaal belangrijk om jezelf te laten horen aan je publiek, zodat ze je zeker niet uit het oog verliezen.

Het inplannen van een advertentie op Instagram of Facebook is iets dat mogelijk is voor elk budget. Ook Google helpt je graag om bezoekers naar je website te lokken door het plaatsen van een advertentie tussen de zoekresultaten. Zit je met vragen over adverteren? Dan kijken we graag samen met jou of we deze kunnen beantwoorden.

Zorg voor een mobielvriendelijke website 📱
Smartphones en tablets zijn niet langer weg te denken uit ons leven. Ondanks deze trend, zijn er nog steeds websites mobiel niet toegankelijk zijn. Het is nochtans echt een must om een mobielvriendelijke website te hebben, want een groot deel van je bezoekers surft via een mobiel toestel.

Hoe weet je of je website mobiel is aangepast? Surf zelf even naar je eigen website via een mobiel toestel, dan zal je meteen merken of je website mobiel toegankelijk is of niet! Daarnaast is ook de snelheid van belang.

Is je website nog niet mobielvriendelijk? Dan moet deze dringend onder handen genomen worden. Met alle opkomende technologie is een absolute must om online te blijven meespelen op de markt.

Een goede website is snel 🗼
Iedereen heeft het al wel eens voorgehad, je klikt op website en het duurt eeuwen om deze te laden!

Bezoekers zijn kritisch voor trage websites: ze klikken gewoon op de ’terug’ knop en op naar de volgende website! Door een trage website verlies je dus bezoekers, maar ook zoekmachines hechten er veel belang aan in het bepalen van de rankings (hoe hoog je dus in de zoekresultaten terecht komt). Met andere woorden: een trage website zorgt ervoor dat je klanten misloopt.

Trekt jouw website niet genoeg bezoekers of heb je een andere vraag? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak.

Snel meer echte instagramvolgers

Je besluit als start-up om sociale media in te zetten voor je bedrijf, proficiat! Lees vooral verder als je: Zo snel mogelijk veel echte volgers wilt bereiken Organisch bereik wilt [...]
Lees meer

Wat is het doel van een website?

Een website moet een doel hebben, daar is iedereen het over eens. Als je een duidelijk doel voor ogen hebt, kun je je website op een effectieve en efficiënte manier inzetten. Er was een [...]
Lees meer
NewFront is een webbureau, gelegen in de Kempense gemeente Westerlo. Geen enkele website is gratis, maar door middel van een efficiënte en moderne aanpak kunnen we de kosten beperken. Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.

Contacteer ons
© 2023 NewFront. Alle rechten voorbehouden