
Tegenwoordig zijn er verschillende manieren om een website op het internet te krijgen. Vooral kleine ondernemers proberen dit tussen de soep en de patatten zelf te doen, omdat het “gratis” kan. Andere ondernemers proberen dan weer facebook te gebruiken als enige communicatie kanaal. En ik kan het ze niet kwalijk nemen, dure maandelijkse contracten of enorm dure voorstellen bij bepaalde webbureau’s kunnen behoorlijk afschrikken.
Maar er zijn ook andere oplossingen. Als je goed zoekt vind je webbureau’s zoals NewFront, die streven voor een goede relatie met hun klanten en zo marketing budget kunnen uitsparen. Om even een voorbeeld te geven; we hebben bij NewFront exact nul euro uitgegeven aan advertenties zoals facebook en google adwords. Niet omdat we dit niet willen, maar we hebben nog een wachtlijst aan klanten die we binnen halen via mond-op-mond reclame.
Waar let ik op?
Wat is de stijl van hun eigen website en die van hun klanten, en past deze bij mij? Is hun portfolio onderhouden en hebben ze recentelijk nog nieuwe projecten gelanceerd? Dit zijn een aantal vragen die best belangrijk zijn. Je wil echter geen website bouwer wiens stijl absoluut niet overeen komt met die van jezelf, en je wil ook geen onervaren webdesigner aan je website laten prutsen. Of een website bouwer die na een jaar niets meer van zich laat horen.
Kenmerken van een goede website bouwer
Er zijn een aantal puntjes die je zelf kan achterhalen, andere zijn wat moeilijker. Maar als je potentiële website bouwer niet scoort op alle onderstaande kenmerken, dan is het waarschijnlijk tijd om verder te zoeken.